Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

A Városgazda is várja a dolgozni vágyó diákokat 2019-06-17

„Nyári diákmunka ” elnevezéssel 2019-ben újra elindul Tatán az a  munkaerő-piaci program, melynek köszönhetően a folyamatos nappali  tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező 16-25 év közötti diákok a  vakáció ideje alatt napi 4-6 órában diákmunkát vállalhatnak az  önkormányzatnál és intézményeinél. A diákmunkáról a Magyary Zoltán Művelődési Központban tartottak  tájékoztatót június 17-én. A helyszínen az önkormányzat és  intézményeinek vezetői részletesen ismertették a Tata Város  Önkormányzatánál, a Tatai Városgazda Kft-nél, a Városkapu Zrt.-nél, a  Kuny Domokos Múzeumnál, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárnál és a  Szociális Alapellátó Intézménynél elérhető nyári álláslehetőségeket. Michl József polgármester az eseménnyel kapcsolatban elmondta: - Hosszú  ideje komoly segítséget nyújt a magyar kormány hazánkban a diákmunkához,  hiszen az állam fizeti az önkormányzatoknál dolgozó tanulók bérét. Tatán  az elmúlt években egyre növekvő létszámban vettek részt diákok a nyári  munkákban, amit nem csupán a pénzkereset miatt érdemes elvállalni, hanem  mert nagyon izgalmas tapasztalatokat is lehet szerezni általa a munka  világáról, ami később hasznára válhat mindenkinek, és segítheti a  pályaválasztást is. A tatai eseményre Dr. Kancz Csaba is ellátogatott, a kormánymegbízott  tájékoztatott arról, hogy idén megyeszerte több mint ezer diákot tudnak  foglalkoztatni az önkormányzati cégek, intézmények, és több mint 150  millió forint áll rendelkezésre a bérek kifizetésére. Az előző évek  programjai nagyon sikeresek voltak,…
 

Elkezdődött a virágpalánták kiültetése 2019-05-03

Szépen fejlődik a több ezer palánta a Városgazda üvegházában, ezért május 2-án már el is kezdtük a kiültetésüket. Először az Öreg-tó partjára került ki kakastaréj, büdöske és kékzsálya. Az időjárástól függően jövő héten városszerte elkezdődnek a virágágyasok beültetései is.
 

Együttműködés a Kőkúti Általános Iskolával 2019-04-17

A Tatai Városgazda Kft. környezettudatos nevelési programjának partnereként a Kőkúti Általános Iskola első osztályos kisgyermekei rózsanádat ültettek az Öreg-tó partján április 17-én. Az iskola 5. éve működő ökoosztályának célja a szemléletformálás, a gyerekek és a természet kapcsolatának valamint a környezettudatosságnak az erősítése. Heti rendszerességgel járnak terepen, megfigyelik az időjárás és a természet változásait, megismerkednek a különböző növényekkel, állatokkal. Múlt héten az iskolájuk udvarán ültettek fákat, és a jövőben is folytatni fogják a közös munkát a Városgazdával. Szerdán az ültetés mellett a tóparti parkban szemetet is szedtek, és összegyűjtötték a leveleket, gallyakat, valamint megtisztították a lépcsősort.