Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Vízelvezető árkot újítottunk meg a Honvéd utcán 2023-02-14

Vízelvezető-árkot újítottak meg a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai, az ott élők kérésére február 13-án és 14-én. A Honvéd utcai buszmegálló mellett többek között áteresz csere történt és az árok környezete is megszépült. A Honvéd utca érintett szakaszán élőknek már régóta gondot okozott, hogy a hevesebb esőzések alkalmával az ott lévő vízelvezető árokba zúduló csapadék elöntötte a járdát és befolyt az ingatlanok udvarára. Az árok az elmúlt években  túlságosan feltöltődött, így most egy 50 méteres szakaszon kitisztítottuk, illetve kimélyítettük. Emellett a megrongálódott áteresz cseréje is megtörtént, valamint készül még egy kapubejáró is, a hozzá tartozó szegélyezéssel, ami lehetővé teszi, hogy a víz a jövőben közvetlenül az árokba távozzon. Munkatársaim a buszmegállóhoz vezető járda felületét is kezelték, így bízunk abban, hogy a nagyobb esőzések sem okoznak kárt a jövőben az ott élőknek. Dr. Szerencsi Richárd
 

Súlyos károkat okozott a hétvégi vihar 2023-02-06

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a február 4. szombati viharban is dolgoztak. Már akkor látható volt a különböző helyszíneken, hogy jelentős kárra számíthatunk. Rengeteg a kidőlt fa, melynek nagy része a Cseke-tó környezetében található. A szél nem kímélte a tárgyi eszközöket sem, Agostyán felé, a menetirány szerinti jobb oldalon egy buszmegálló pavilonját borította fel. A károk felmérése és elhárítása folyamatos. Munkatársaink először a belvárosi és a leggyakrabban használt közterületeket tisztítják meg, elhárítva a veszélyt. Ezt követően a parkok és tavaink környékének területei következnek. Kérek mindenkit, hogy körültekintően és munkatársaim iránti türelemmel közlekedjen.   Dr. Szerencsi Richárd (cégvezető, Tatai Városgazda Nonproft Kft.)
 

Ideiglenesen lezárták a Réti 8-as tavi kilátót 2023-02-03

Az önkormányzat megbízásából végzett a napokban állagfelmérő vizsgálatokat a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. a TAC pálya után található Réti 8-as tónál lévő kilátón. Eredetileg a kilátó hiányzó alsó lépcsőfokai indokolták a szemlét, azonban az állapotfelmérés során kiderült, hogy a kilátó lábazatai és támasztóoszlopai jelentős mértékű korhadásnak indultak. A felmérés eredményeként megállapítható, hogy az építményre felmászni, illetve annak közvetlen közelében tartózkodni balesetveszélyes, ezért fokozottan kérjük az arra járókat, hogy kerüljék el a kilátót. A Városgazda munkatársai körbekerítették a helyszínt, az önkormányzattal együttműködve pedig már dolgoznak a felújítási terveken.