Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Megújult a régi rendelőintézet tetőzete 2023-03-28

Befejeződtek a régi rendelőintézet tetőfelújítási munkálatai. Az önkormányzat által megbízott kivitelező cég január 30-án kezdte el a munkát, melynek során mintegy ezerötszáz négyzetméteren végezték el a javítást, felújítást. Rigó Balázs alpolgármester ezzel kapcsolatban tájékoztatott arról, hogy az elmúlt hetekben körülbelül 27 millió forintból valósult meg ez a beruházás, amely a teljes tetőfelületen, a tető fedésével, trapézlemez elhelyezésével járt, és amelynek nyomán megszűntek azok a beázások, amelyek különösen a legfelső szinten nehezítették az ottani orvosi feladatellátást.  Az épület a továbbiakban is a most meglévő funkcióknak ad helyet, itt működnek a Kuny Domokos Múzeum irodái, valamint jelenleg a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár irodái és könyvátadó pultja, a felsőbb szinteken pedig orvosi rendelések érhetők el. Az épületben a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. folytatja a felújítási munkákat. A zökkenőmentes működés biztosítása érdekében javítják a liftet, illetve a felső szinten a melegvíz biztosítása érdekében az energiahatékonyság eléréséért, a fűtési rendszer, illetve a melegvíz előállításának szétválasztására kerül sor majd a közeljövőben. 
 

Megkezdődött a zöldhulladékok elszállítása 2023-03-20

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. megkezdte a lakossági zöldhulladék elszállítását a hétfői, szerdai és pénteki munkanapokon. Hétfői munkanapokon: Újhegy, Tóvárosi városrész a Május 1. útig (Vasút u., Bacsó B. út és a róla nyíló utcák, Mikovényi út és a róla nyíló utcák, Somogyi B. út, Almási út, Bezerédi u. és a róla nyíló utcák, Agostyáni út és a róla nyíló utcák, Bacsó 66. ltp. és a Szőnyeggyári ltp, Oroszlányi út). Szerdai munkanapokon: Agostyán és Kertváros, a Fáklya út és a róla nyíló üdülőterület utcái, Baji út, Vértesszőlősi út, Ady E. útról nyíló utcák, Tópart sétány, Sport utca, Hattyúliget utca). Pénteki munkanapokon: Felső-Tata: Május 1. út két oldala, Környei út és a róla nyíló utcák, Remeteségi üdülőrészek és Fácánoskert lakópark, Komáromi utca és a róla nyíló utcák, Kocsi út és a róla nyíló utcák, József Attila utca és a róla nyíló utcák, Kakas utca és a róla nyíló utcák, Naszályi út és a Látóhegy.   Felhívjuk a tataiak figyelmét, hogy a zöldhulladékot kizárólag a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. által erre a célra forgalmazott zsákjaiban szállítják el! A zsákok az alábbi helyszíneken vásárolhatóak meg: Tatai Városgazda Nonprofit Kft. telephelye (2890 Tata, Szélescsapás) Gombos Agrodiszkont Plusz Kft. (2890 Tata, Arany János u. 4.) Veréb Dávid…
 

Járdaszakaszt újítunk a Bartók Béla utcán 2023-03-09

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. a héten megkezdte a Bartók Béla utca 7-es számú tömbnél található járdaszakasz felújítását, több, mint 20 méteres szakaszon. A járdát a mellette található jegenyenyár gyökérzete nyomta fel, és tette töredezetté. A fa védelmét szem előtt tartva munkatársaink a roncsolódott szakaszt elbontották, és a fa gyökérzetének megóvása érdekében módosították a járda nyomvonalát. A helyszínen hamarosan új alapot és szegélyt helyezünk ki, és a járda természetesen új aszfaltréteget is kap majd. A felújítás alatt kérjük az ott lakók szíves türelmét.