Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Készülünk a tavaszra 2019-02-07

A jó időnek köszönhetően a város több pontján is tereprendezési munkák kezdődtek. Az Erzsébet királyné téren összegyűjtöttük a lehullott faleveleket, metszettük a bokrokat, összeszedtük a bokrok alatt felhalmozott szemetet, illetve elszállítottuk az elszáradt ágakat, valamint bozótot irtottunk, és fát metszettünk a Fenyő téren is.
 

LED izzókat loptak a piarista rendháznál a kandeláberekből 2019-01-28

Január 28-án reggelre ismeretlenek kilopták a LED izzókat a piarista rendház előtti kandeláberekből. A megfelelő világítás biztonsági kérdés is - különösen ilyenkor télen-, az izzók eltávolítása pedig balesetveszélyes helyzetet teremthet, hiszen a csapadékos időben nyitva hagyták a kandeláber lámpatestének ajtaját. Az eset nem először fordult elő, korábban már egy-egy izzót elvittek a lámpákból, most azonban a teljes kandeláber sor izzó nélkül maradt, ezért kérjük mindazokat, akik tudnak bármit az esetről, jelezzék a rendház felé. A tatai piarista rendház biztonsági kamerarendszere jelenleg kiépítés alatt van.
 

Megkezdődött a karácsonyfák elszállítása 2019-01-10

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. megkezdte a kihelyezett karácsonyfák elszállítását. A cég kéri a tataiakat, hogy a fenyőkről távolítsanak el minden díszt, majd helyezzék őket a szelektív hulladékgyűjtők, vagy a házukhoz, háztömbjeikhez tartozó hulladékgyűjtők, szeméttárolók mellé, megkönnyítve ezzel a fák begyűjtését. Bár az időjárás függvényében a hó eltakarítási munkák elsőbbséget élveznek, a  kidobott karácsonyfák elszállítása folyamatosan történik. Az összegyűjtött fenyőket ledarálják, majd fabrikettet készítenek, amit a rászorulók kapnak meg fűtőanyagként.