Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Illegálisan kirakott nagyobb mennyiségű hulladékot találtunk az Egység utcában 2018-12-27

Illegálisan kirakott nagyobb mennyiségű hulladékot találtunk az Egység utcában, a 11-es számú épület mögött. Szomorú, hogy még mindig vannak akik nem gondoskodnak a saját maguk által megtermelt hulladék megfelelő elszállításáról. Vigyázzunk jobban a környezetünkre! A már nem használt tárgyakat csak a meghirdetett lomtalanítási időszakban helyezzék ki az utcára, vagy hívják az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt.-t, (34/361411), és egy telefonon előre egyeztetett időpontban elvitethetik (1 köbméterig) mindazt, ami már feleslegessé vált.
 

Évzáró ünnepségen köszöntötték a Városgazda munkatársait 2018-12-20

  December 20-án a piarista rendházban rendezte hagyományos évértékelő, karácsonyi ünnepségét a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. A helyszínen Michl József polgármester és Acsai Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója mondott köszönetet a Kft. városüzemeltetési feladatokat nap, mint nap ellátó 70 munkatársának. A cég annak ellenére is eredményes évet zárt, hogy bár a feladataik nem változtak, a dolgozói létszám az elmúlt években folyamatosan csökkent a közfoglalkoztatottak számának fogyatkozásával. Michl József a helyszínen úgy nyilatkozott: - nagyon sokrétű feladatot lát el a Városgazda, s ebből fakadóan nincsenek könnyű helyzetben, hiszen nagy területet érintő, rendkívül komplex tevékenységet végeznek. A napi feladatok mellett mindig külön öröm azoknak a terveknek a megvalósulása, melyek egy-egy városrésznek a megújulásához járulnak hozzá, idén ilyen volt többek között  a Kocsi út, Dob utcától az Ipari Parkig tartó kilencven méteres szakaszának felújítása, vagy az agostyáni buszváró megépítése. A polgármester hozzátette: - az évek során a Városgazda igazi erős céggé fejlődött, új telephelyet létesítettek, bővítették az eszközparkjukat, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a város üzemeltetése, fenntartása olyan közös feladat, amelyben minden tatainak részt kell vállalnia, ezért felelősen kell gondolkodnunk a környezetünkről. Acsai Zoltán a piarista rendházban elmondta: - A cég az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan jó évet zárt, az eredmények is azt mutatják,…
 

Közfoglalkoztatott munkatársait köszöntötte a Tatai Városgazda Kft. 2018-12-18

December 18-án rendezte hagyományos, évzáró karácsonyi ünnepségét közfoglalkoztatott munkatársainak a Tatai Városgazda Nonprofit Kft., a cég telephelyén. A Városgazda Kft. aktív részese a közfoglalkoztatási rendszernek, mely azzal a céllal működik, hogy a közfoglalkoztatottak sikeresen vissza-, vagy bekerüljenek az elsődleges munkaerő piacra. Ez a program a hátrányos helyzetű álláskeresőknek nyújt lehetőséget a foglalkoztatásra. Az elmúlt években folyamatosan és jelentősen csökkent a közfoglalkoztatottak száma, Tatán jelenleg 55 személyre lehetne támogatást kapni, de csupán 41 fő vesz részt a programban. Közülük 29-en dolgoznak a Városgazdánál, a többiek óvodákban, a Német Nemzetiségi Múzeumban és az Önkormányzatnál végeznek napi feladatokat. Acsai Zoltán, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: - Idén közfoglalkoztatott munkatársaik városüzemeltetési és kertészeti feladatokat láttak el, többek között: virágültetést, növények gondozását, sövényvágást, az utak és árkok karbantartását, vízelvezetési munkákat és a lombhulladék eltakarítását. Tiszteletre méltó, ahogyan a sokszor nehéz élethelyzetben lévő közfoglalkoztatott kollegáink nap, mint nap helyt állnak, és elvégzik a munkájukat. Az év végi karácsonyi ünnepség a köszönetünk kifejezése számukra, egész éves erőfeszítéseikért – fogalmazott Acsai Zoltán. Az ünnepségen a Városgazda vezetősége egy finom ebéddel és ajándékcsomagokkal várta munkatársait, akiket a helyszínen Michl József polgármester is köszöntött.