Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Faültető dézsákat helyeztek ki a Komáromi utcára a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai július 23-án. 2020-07-23

A Kossuth tér felújításakor az utcába kirakott ládák tönkrementek, ezért azokat elszállítottuk, és az oszlopos hársfákat a Vértesszölősi úti zöldparkolóba kiültettük. Az öt új dézsába gömbkoronájú ámbrafák kerültek, a korábban a Kossuth téren, a posta mellé kirakott ládákhoz hasonlóan a dézsákat szintén a Városgazda készítette.
 

A Városgazdához is lehet jelentkezni diákmunkára! 2020-06-29

Az elmúlt évek sikeres programjait követően ezen a nyáron is lehetőségük lesz a tatai fiataloknak diákmunkára városunkban. Az önkormányzatnál és intézményeinél elérhető lehetőségekről június 29-én tartottak tájékoztatót a Magyary Zoltán Művelődési Központban. A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére meghirdetett országos program hosszú távú célja az, hogy a diákok a későbbiekben a versenyszférában helyezkedjenek el és ehhez munkatapasztalatokat szerezzenek. A tavalyi évhez hasonlóan az önkormányzatok mellett a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén is lehetőséget biztosítanak a diákok foglalkoztatására. A program célcsoportjába azok a fiatalok tartoznak, akik: -16 és 25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok, -közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és -foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek. Dr. Mózes István a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője tájékoztatott arról, hogy a diákoknak a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán kell első lépésként regisztrálniuk (Erzsébet királyné tér 10.), a nyilvántartásba vételhez szükség lesz a személyi igazolványra, lakcímkártyára, TAJ kártyára és adókártyára is. A Foglalkoztatási Osztályon hétköznapokon  reggel 8-tól 16 óráig, pénteken 8-tól 14 óráig várják az érdeklődőket. Az intézmények minden diákkal munkaszerződést kötnek, munkába állni legkorábban július 1-től lehet. Az önkormányzati intézményeknél legfeljebb napi 6 órában lehet munkát végezni, de van, ahol napi 4 órás…
 

A Városgazda is segíti a tatai homokszobor megalkotását 2020-06-15

Különleges alkotás megszületésének lehetnek hétfőtől tanúi a tataiak a Kossuth téren, a Szent Kereszt Plébániatemplom előtt. A helyszínen egy homokszobor készül, amely az 1920-as magyar királyi címert formázza meg a koronával és angyalokkal. A homokszobor eredetileg június 4-re készült volna el, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából, de a koronavírus járvány miatt a munka csúszott, így 100 évvel és egy hónappal az évforduló után fejeződik be. Hétfő délelőtt a szobor alapjának megmunkálása kezdődött meg, amely egy hétig tart, Monostori Ferenc szobrász pedig jövő héten kedden fog bele a szobor megfaragásába. Az alkotáshoz közel 200 köbméter homokot fognak felhasználni, a kész mű 5 méter magas és 10 méter széles lesz, s az első komolyabb fagyok beálltáig láthatjuk. A tatai homokszobor az NKA támogatásával készül el, a kivitelezést a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai segítik.