Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Folytatódik a Környei úti temető kerítés felújítása 2020-08-07

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. idén tavasszal kezdte meg a Környei úti temetőkerítés felújításának 2. ütemét, akkor munkatársaink kiirtották a területen található cserjéket, gazokat. A kerítés tényleges felújítása csak akkor kezdődhetett el, miután az önkormányzat megkérte a fal melletti sírok tulajdonosait a belső falra felszerelt sírtáblák eltávolítására, hogy a téglafal bontása megkezdődhessen. A tulajdonosoknak egy hónapjuk volt a táblák leszerelésére, de ezt nem végezték el. A határidő lejárta után munkatársaink a lehető legóvatosabban eltávolították a táblákat, így a kerítés megújítása után épségben vissza tudják majd helyezni őket. Az új fal építése július végén kezdődött, a megújított 40 méteres szakasz várhatóan szeptember végére készül el.
 

Új szemétgyűjtők kerültek a Tópart sétányra 2020-08-05

Augusztus 5-én a Tópart sétányon, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ és az Építők parkja közötti területen cserélték ki munkatársaink az elöregedett, kis befogadó képességű zöld hulladéktárolókat. A régiek helyére tizennégy darab modern, nagyobb mennyiségű hulladék befogadására alkalmas új szemétgyűjtő került. Az elhasználódott szemeteseket a Városgazda telephelyére szállították kollégáink, ahol felújítják őket, és a helyreállításukat követően visszakerülnek a sétány Fáklya utcáig tartó szakaszára.
 

Megújult a Fenyő-téri emlékoszlop 2020-07-28

Július 28-án visszakerült a helyére a Fenyő-téri emlékoszlop, melyen nyomot hagytak az elmúlt évek, ezért megújításra szorult. Az aradi vértanúk tiszteletére minden év október 6-án rendezett városi megemlékezések helyszínén található emlékoszlopot a Szövetség Tatáért Alapítvány kezdeményezésére Cs. Kiss Ernő fafaragó alkotta meg 2013-ban. Elszállításakor Horváthy Lóránt, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: - a 13 aradi vértanú portréjával díszített emlékoszlopot 2013. október 6-án avatták fel, és azóta számos repedés keletkezett rajta, a belsejében pedig a víz hagyott nyomokat, így az állapota láthatóan romlott. A helyreállítási munkákat Smídt Róbert fafaragóművész végezte szőgyéni műhelyében. A repedések mentén a rönk átvágásra került, vagyis a középrész meg lett szakítva majd ezekbe a vágásokba rovar és gombaölő szert juttatott. Száradást követően a vágások, repedések beékelésre kerültek, az ékeléseket pedig összefaragta a meglévő faragott felülettel. Ezt követően az egész felület lecsiszolása és az öreg festékréteg eltávolítása következett, majd mélybázisú alapozást követően háromszori olajos festést kapott az emlékmű. Az oszlop felső részének kialakítása a víz bevezetést elősegíti így ott vastagabb, speciális felületkezelés és a sima felület pléhezése is megtörtént. Smídt Róbert a befogó vasazatok részleges eltüntetését is elvégezte, mivel a vasazat mentén erdei farontó hangyák jutottak be az oszlop közepébe. A Fenyő-téri emlékoszlop korábbi elszállítását valamint visszahelyezését is…