Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Megnövekedett mennyiségű hulladékot kell elszállítani a tavaszi lomtalanításban 2018-05-04

Félidejéhez érkezett az idei tavaszi lomtalanítás. A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai jó ütemben haladnak a munkálatokkal, bár a kihelyezett hulladék mennyisége jóval meghaladja a korábbi évekre jellemző mértéket. Acsai Zoltán a cég ügyvezető igazgatója elmondta: - eddig minden körzetben jelentős hulladékmennyiség-növekedést tapasztaltak. Az első körzetben 20 tonnával, a másodikban 28 tonnával több kihelyezett használt holmit szállítottak el - utóbbi a duplája a tavaly elvitt tételnek, s a hármas körzetben is elmondható, hogy a korábbiakhoz képest jócskán megnőtt a hulladék mennyisége. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a megengedett, háztartásonkénti 1 köbméternél jóval több hulladék került ki, de nehezíti az elszállítást az is, hogy a többszöri kérés ellenére a kihelyezett tárgyak között szerepelnek veszélyes hulladékok, ami plusz feladatot és kiadást jelent a cégnek. Emellett olyan területre is raktak ki szükségtelenné vált holmikat, amely már nem tartozik a városhoz, például a Naszályi útra. Kérjük, hogy a még hátralévő körzetek lakói ne tegyenek ki gumiabroncsot, veszélyes hulladékot az utcára! A megnövekedett hulladékmennyiség előreláthatólag nem okoz csúszásokat az előre meghirdetett elszállítási menetrendben.
 

Frissen kiültetett növényeket loptak el Tata közterületeiről 2018-05-03

Az elmúlt napokban ismeretlenek a város több pontjáról is eltulajdonítottak a Városgazda Kft. által kiültetett növényeket, palántákat. Elloptak többek között az Öreg-tó partjáról a lovarda felőli oldalról nyolc, a napokban ültetett tiszafát, valamint frissen kihelyezett virágokat: levendulát, begóniát a Harangláb mellől és az Angolparkból. Acsai Zoltán a Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott: - minden jóérzésű embert felháborít a növények eltulajdonítása, ami nem csupán anyagi kárt jelent, hanem semmibe veszi a város szépítéséért végzett munkát, és rontja Tata városképét, természeti szépségét, turisztikai vonzerejét is. Bár legtöbbször a csendes éjszakai órákban követik el ezeket a cselekményeket, kérjük, ha valaki ilyesmit lát, értesítse a Városgazdát, az Önkormányzatot vagy a rendőrséget. Vigyázzunk Tatára, védjük meg közösen a természeti értékeinket!  
 

Aszfaltoztunk ma a városban 2018-04-26

A tél, a hideg idő miatt keletkezett úthibákat javítottuk ma Tatán, 3 tonna aszfalt felhasználásával. A Bezerédi és a Tavasz utcában, valamint a Dadi úton és a Toldi utcában tüntettük el a kátyúkat. Az Újhegyi úton, illetve az Iskola utcában útsüllyedéseket javítottunk ki. Jövő héten folytatódik az utak helyreállítása.