Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

A Városgazda Kft. is részt vett a megyei Közfoglalkoztatási Kiállításon 2018-09-04

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal szervezésében szeptember 4-én rendezték „A közfoglalkoztatás Komárom-Esztergom megyében” című IV. Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást, melyen a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. is részt vett. A Kormányhivatal székházában megrendezett tatabányai eseményen a kiállítás mellett szakmai fórum is várta az érdeklődőket, a résztvevők előadást hallhattak a közfoglalkoztatás hatásáról Súr település életében, valamint a közfoglalkoztatás tapasztalatairól hajléktalan mintaprogramot megvalósító közfoglalkoztatóknál. A fórumon az idei év hátralévő részére vonatkozó közfoglalkoztatási feladatokról, és a 2019-re tervezett közfoglalkoztatási programokról is egyeztettek a résztvevők. Michl József, Tata polgármestere a helyszínen elmondta: - Tatán hosszú éveken keresztül 200 fő körüli létszámban alkalmaztak közfoglalkoztatottakat, s közülük a sikeres munkaprogramoknak köszönhetően jelentős számban tudtak elhelyezkedni a piaci szférában az egykori alkalmazottak, így mára a korábbi 200 közfoglalkoztatott száma kevesebb, mint harmincra csökkent. Ez az eredmény nagyon jó dolog az alkalmazottak számára, de egyben nehézséget is okoz a városnak, hiszen az állam által fizetett közfoglalkoztatottak mind Tata  szépítéséért, fenntartásáért, üzemeltetéséért dolgoztak. Most, az egykori 200 dolgozó munkáját a jóval alacsonyabb számú közfoglalkoztatottnak kellene elvégeznie, ami természetesen nem megvalósítható, így a városüzemeltetési feladatok elvégzése komoly átszervezést igényel. Emellett a Városgazda Kft. a különböző hajléktalan programokon keresztül igyekszik a hajléktalanokat is visszavezetni a munka világába, s az erre vonatkozó támogatásoknak köszönhetően…
 

Befejeződött a Bartók Béla út 7-9 szám közötti útszakaszon a csapadékvíz elvezetésének kialakítása 2018-08-24

A múlt héten kezdtük el a Bartók Béla út 7-9 szám közötti útszakaszon a csapadékvíz elvezetésének kialakítását. A mai napon a munka az aszfaltozással befejeződött. A Szent István utcában szintén aszfaltoztunk, ott egy megsüllyedt járdaszakaszt javítottunk ki, illetve a Kálvária utcai református óvoda előtti járdarész is új aszfaltot kapott, mivel korábban a fák gyökérzete a járdát tönkretette.
 

Elkezdődött az Agostyáni buszváró akadálymentesítése 2018-08-22

Munkatársaink kialakítottak egy új járdaszakaszt, ahol a kerekesszékkel, illetve babakocsival közlekedők könnyebben meg tudják közelíteni a megállót. A héten a járda megkapja az aszfaltréteget is. A váróba a mai napon a szép új ablakok is bekerültek, a buszmegálló felújítása hamarosan befejeződik.