Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Folytatjuk a készülődést a télre 2018-10-30

Harminc tő bukszust ültettünk hétfőn a Haranglábnál, ezzel pótolva a korábban onnan eltulajdonított növényeket. A tóparton pedig, a nagy platánfa melletti ladikba helyeztünk ki árvácskákat, amelyek a zord idő beköszöntével is szépen mutatnak majd.
 

Befejeződött a vár udvarán lévő pillérek felújítása 2018-10-11

Augusztusban számoltunk be arról, hogy a Városgazda munkatársai a Kuny Domokos Megyei Múzeum kérésére elkezdték felújítani a vár udvarán lévő pilléreket. „A pillérek azt mutatják, hogy az egykor álló négy palotaszárny hogyan támaszkodott rájuk egy kerengőt alkotva. A hetvenes évek műemléki rekonstrukciói nyomán téglával burkolt betonelemek állapota mára az időjárás hatására jelentősen leromlott, és balesetveszélyessé vált”. A Városgazda Kft. szakemberei visszabontották a pilléreket, melyeket kőből építettek újra a romok magasságáig. Ezzel elhárult a balesetveszély, és megtörtént a várudvar rendbetételének első lépése, melyet újabb karbantartási feladatok elvégzése követ majd.
 

Szerdán négy virágládát helyeztünk ki a Fáklya és a Tulipán utcák kereszteződése melletti útszakaszra 2018-10-10

Még idén júniusban számoltunk be arról, hogy lakossági kérésre kerültek ki harmincas sebesség korlátozó táblák, és három forgalomlassító küszöb a Fáklya utcába, mert a körzetben élők és a büfésor üzemeltetői korábban jelezték: sokan túl nagy sebességgel hajtanak végig az úton, ahol intenzív a gyalogos és kerékpáros forgalom, s emiatt nagyobb a balesetveszély is. A virágládák kitelepítése szintén a forgalom lassítását szolgálja, mert az arra közlekedők közül néhányan az útról lehajtva kerülték ki a forgalomlassító akadályokat, ezt szeretnénk megakadályozni a most kitett ládákkal. A virágládák nemcsak szépek, de meggátolják az autósokat is abban, hogy megkerüljék a küszöböket. Vezessenek figyelmesen, hiszen a harmincas szakasz bevezetése védi az ott élők, az utcában dolgozók, és az arra kiránduló emberek életét.