Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Március 24-én kezdődik a platán és hársfák permetezése 2021-03-24

Tata Város Önkormányzata megbízásából a kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. szakemberei ma, a kora esti óráktól kezdik el a hárs és platánfák permetezését a Tanoda téren, a Baji úton, a Sport utcában, az Agostyáni úton, az Almási úton, a Bacsó Béla úton és a Somogyi Béla utcában. A használt permetszer az egészségre nem ártalmas, de az élelmezési várakozási idő 21 nap zöldség és gyümölcs esetén. A városi fák jó kondíciójának megőrzéséhez tavasszal szükséges a lisztharmat és a pajzstetvek elleni lemosó permetezéseket elvégezni egyes utcai fasorokon. A permetezéssel megakadályozhatjuk a kifakadó friss levelek károsodását, amelyek létfontosságúak a fák egészséges növekedéséhez.
 

Hárs és platánfák permetezése Tatán 2021-03-18

Mivel enyhe volt a tél, ezért a kártevők is jó erőben várják a tavaszt. A városi fák jó kondíciójának a megőrzéséhez tavasszal szükséges a lisztharmat és a pajzstetvek elleni lemosó permetezéseket elvégezni egyes utcai fasorokon. A permetezéssel megakadályozhatjuk a kifakadó friss levelek károsodását, amelyek létfontosságúak a fák egészséges növekedéséhez. Tata Város Önkormányzata megbízásából a kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. szakemberei a tervek szerint a hárs és platánfák permetezését végzik 2021. március 23-tól április 07-ig a Tanoda téren, a Baji úton, a Sport utcában, az Agostyáni úton, az Almási úton, a Bacsó Béla úton és a Somogyi Béla utcában. A használt permetszer az egészségre nem ártalmas, de az élelmezési várakozási idő 21 nap zöldség és gyümölcs esetén. A Kft. a munkákat az időjárás függvényében kezdi és végzi el.  
 

Folytatódik a KOMBI elnevezésű, határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer tatai gyűjtőállomásainak építése 2021-03-16

Tatán két gyűjtőállomást alakítanak ki, az egyik a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok mellett, a másik pedig az Új Kajakház Ökoturisztikai Központnál lesz. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. megkezdte a kerékpárkölcsönző állomások előkészítését, melynek során a kölcsönző helyszínek térkő burkolatot kaptak. A Kajakháznál lévő állomás területe 11,5 x 3 méteres, a sportcsarnoknál található pedig 11,5 x 2,5 méteres. Az állomások kialakítása villanyszerelési munkákkal valamint a dokkolók telepítésével, majd ezt követően tereprendezéssel folytatódik.