Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Megrongálták a Kincseskert Óvoda közelében lévő játszóteret 2018-08-21

A mögöttünk álló hosszú hétvégén, ismeretlen elkövető olajat locsolt a játszótérre, ezzel beszennyezve és balesetveszélyessé téve az ott található játékokat és a homokozót. A Városgazda munkatársai oldószerrel megtisztították, majd lemosták a játékszereket, a homokozóba pedig alapos tisztítás után friss homok került. Holnap a játszótéren lévő egyik padot is kicserélik a rongálás miatt. Egy ilyen cselekmény akár életveszélyes helyzetet is előidézhet, ha bárki információval rendelkezik a rongálással kapcsolatban, kérjük jelezze nekünk!
 

Folytatódnak a járdafelújítások 2018-08-08

Behajtásgátló oszlopokat helyeztünk ma ki a Vaszary Iskola bejárata elé, ahol az oszlopok közé kihelyezett láncok a tanévkezdést követően abban fognak segíteni, hogy a gyerekek tanítás után ne szaladhassanak ki az úttestre. Részben az iskola kapuja előtti járdaszakasz is megújult, mivel korrigáltuk a korábbi járdasüllyedéseket. Agostyánban is járdafelújítási munkákat végeztünk a Kossuth utcában, ahol ezzel megszűntek a vízelvezetési nehézségek.
 

Megújulnak a vár udvarán lévő pillérek 2018-08-07

A pillérek azt mutatják, hogy az egykor álló négy palotaszárny hogyan támaszkodott rájuk egy kerengőt alkotva. A hetvenes évek műemléki rekonstrukciói nyomán téglával burkolt betonelemek állapota mára az időjárás hatására jelentősen leromlott, és balesetveszélyessé vált. A Városgazda Kft. munkatársai visszabontották a pilléreket, melyeket kőből építenek újra a romok magasságáig. Ezzel elhárul a balesetveszély, és megtörténik a várudvar rendbetételének első lépése, melyet újabb karbantartási feladatok elvégzése követ majd.