Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Faültetéssel indult az év 2023-01-13

Nyolc fát ültettek ki a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna és Boglári Zoltán önkormányzati képviselőkkel, január 13-án pénteken délelőtt a Bartók Béla lakótelepen, az ott található játszótéren, az erőnléti pályánál és a Május 1. út 6 szám alatti tömb mellett. Az ültetés során egyrészt a lakók kérésére egy korábban megkezdett díszcseresznye fasor pótlása történt meg, valamint 6 darab egy éves, előnevelt császárfát is elültettek melyek pár év alatt nagy lombkoronát képesek növeszteni.  A császárfa jó ellenálló képességű növény, amely tolerálja az átmeneti szárazabb időszakokat, és a városok gyakran kedvezőtlenebb klímájához is jól alkalmazkodik. A fák egyelőre vissza vannak vágva, így kerül arányba a gyökeresedésük a jövőbeni koronamérettel.  A császárfák a tavaszi lombfakadással intenzív növekedésbe kezdenek, s ellenben a faiskolákban felnőtt parkfákkal, a koronakialakításukat a helyszínen fogják majd elvégezni. 
 

Megkezdte a kihelyezett fenyőfák elszállítását a Városgazda 2023-01-09

Január első hetében ebben az évben is megkezdte a kihelyezett karácsonyfák elszállítását a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. A fenyők elszállításával kapcsolatban fontos információ, hogy a fákról távolítsanak el minden díszt, dekorációt, és csak a már lecsupaszított fenyőket helyezzék ki a szelektív hulladékgyűjtők, valamint a házakhoz, háztömbökhöz tartozó hulladékgyűjtők, szeméttárolók mellé. Ezzel segítik a begyűjtést, mely a következő hetekben folyamatosan zajlik majd. Az összegyűjtött fenyőket ledarálják és fabrikettet állítanak elő belőlük. 
 

Fantasztikus hangulatú karácsonyi koncerttel zárta az évet a tatai sportcsarnok 2022-12-23

December 22-én karácsonyi koncertet adott Balázs Klári és Korda György a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban. A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő sportcsarnok megnyitása óta először adott helyszínt egy ilyen, a nagyközönség számára meghirdetett zenés-táncos szórakoztató rendezvénynek, melyet a Blue Hill Média Kft. szervezett. A Korda házaspár fellépése óriási sikert aratott a fiatalabb és idősebb korosztály körében egyaránt, a tatai csarnok nézőterét megtöltötték a rajongók. A koncert előtt a vendégeket a Városgazda Kft. nevében dr. Szerencsi Richárd cégvezető, a szervező képviseletében pedig Jakab Jácint ügyvezető köszöntötte, megerősítve azt a közös szándékukat is, hogy a jövőben szívesen működnek együtt további hasonló rendezvények lebonyolításában városunkban. A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ezúton kíván áldott karácsonyt és boldog új esztendőt a tataiaknak. Jövőre is Tatáért!