Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Fém kerítést kapott a Cifra-malomnál lévő híd 2020-05-15

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai március 3-án zárták le az autóforgalom elől a Tópart sétányon, a Cifra-malomnál lévő hidat. A területen gépjárművel egyébként nem lehet közlekedni, csak a külön behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek (a közszolgáltatók) használhatták. A híd részletes állapotfelmérésének elvégzését követően kerül majd sor a helyreállításra. A záró korlátokat március elején szalaggal kötötték össze, de mivel a szalagokat több ízben megrongálták, ezért most fém kerítéseket helyeztek el a helyszínen, ezzel biztosítva a lezárást és a gyalogosok számára kijelölt helyet. A kerítésen fényvisszaverő prizmák vannak, így rossz látási viszonyok között is láthatóak. Gyalogosan és kerékpárral továbbra is lehet a helyszínen közlekedni.
 

Tűz a Pokker dűlőben 2020-05-14

Május 14-én tűz ütött ki Tatán, a kömlődi úton található régi szeméttelep mellett lévő városi komposztáló telepen, egy megközelítőleg százötven négyzetméter területű betonmedencében, ahová a városban összegyűlt zöldhulladékot szállítják ki. Az esethez a tatabányai hivatásos tűzoltók egy tűzoltó gépjármű fecskendővel, a székesfehérvári tűzoltók egy vízszállító kocsival érkeztek ki, emellett a környei és agostyáni önkéntes tűzoltók is részt vettek az oltásban. A betonmedence alján égő zöldhulladékot munkagépek segítségével távolították el. A beavatkozás során a környezetben található növényzet, fák, vízzel való hűtése is lezajlott a terjedés megakadályozása miatt, az oltást több vízsugárral végezték. A munkában a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai is segítséget nyújtottak a tűzoltóknak.
 

A Kodály téren folytatódik a virágültetés 2020-04-28

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai folytatják a virágpalánták kiültetését Tatán. A Környei úti körforgalom, a Kossuth tér és a Hősök tere után a napokban a Kodály tér szépül tovább, ahová édesburgonya, szúnyogriasztó, sétányrózsa, hamvaska, petúnia, mocsári mályva, kánna, büdöske és kék zsálya kerül ki.