Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Közfoglalkoztatott munkatársait köszöntötte a Városgazda Kft. 2019-12-17

Idén december 17-én rendezte a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. évzáró, karácsonyi ünnepségét közfoglalkoztatott munkatársainak a cég telephelyén. A magyar kormánynak köszönhetően Tata hosszú évek óta a közfoglalkoztatás keretein belül tud munkalehetőséget biztosítani azoknak, akik nem tudtak még elhelyezkedni a munkaerő-piacon, de a közfoglalkoztatásban alkalmazhatóak. Míg korábban éves szinten 200 körüli volt városunkban a közfoglalkoztatottak száma, jelenleg 21 fő dolgozik a Városgazdánál, további 9 fő más intézményeknél, mellettük pedig 8 hajléktalant sikerült bevonni a Belügyminisztérium hajléktalan programjába. Michl József polgármester az ünnepségen elmondta: - Ezen foglalkoztatási formákhoz az önkormányzat hozzátesz egy lelki gondozói hátteret is, amellyel segítik a közfoglalkoztatottakat abban, hogy egyensúlyba hozzák személyes és családi életüket, javítsanak az életmódjukon és életkörülményeiken, valamint támogatást kapjanak a mindennapok során előforduló problémák megoldásában. A kitartó munkáért, igyekezetükért nagy köszönet jár nekik és családjaiknak - fogalmazott a városvezető. Acsai Zoltán, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatott arról, hogy a közfoglalkoztatottak a városüzemeltetés különböző területein vállalnak jelenleg szerepet, így például a kertészeti feladatokban, az utak karbantartásában vagy a szemétszedésben is nagy segítséget nyújtanak. A hagyományos, év végi találkozónknak a legfontosabb üzenete a köszönet, amellyel kifejezzük, hogy a munkájuk nagyon fontos a város számára, és lehetőséget teremtünk egy kötetlen találkozóra, beszélgetésre – nyilatkozott Acsai…
 

November 29-én pénteken kezdődik a Kossuth téren az Adventi Örömök programsorozat 2019-11-27

 A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. már elkezdte az ünnepi előkészületeket, kihelyeztük a fényfüzéreket és szerda délelőtt felállítottuk a Kossuth téren a karácsonyfát is. A Szent Kereszt Templom felújítási munkái miatt idén a fenyő nem a templom épülete előtt kapott helyet, hanem a tér közepén, ezért a fának új talpat készítettünk, amit mindhárom lábán egyenként 15 mázsányi súllyal stabilizáltunk, valamint a tetejét is külön rögzítettük. Megkezdődött a faházak kihelyezése is, pénteken 14:00 órától pedig minden érdeklődőt szeretettel várunk a Tatai Adventi Örömök programjaival.
 

A Kazincbarcikai utcában javítottuk ki a járdát 2019-11-26

November 26-án a Kazincbarcikai utca 4. szám előtti területen fejeződött be a gyökérfelnyomódás miatt megsérült járdaszakasz helyreállítása. Még múlt héten szedtük fel a járólapokat, és új alapot is készítettünk hozzá a mintegy ötven méteres szakaszon.