Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Lakossági kérésre harmincas sebesség korlátozó táblákat, és három forgalom lassító küszöböt helyeztünk ki a Fáklya utcán 2018-06-13

A körzetben élők és a büfésor üzemeltetői korábban jelezték, hogy sokan túl nagy sebességgel hajtanak végig az úton, ahol intenzív a gyalogos és kerékpáros forgalom, s emiatt nagyobb a balesetveszély is. A most kihelyezett új táblák és a forgalomlassító küszöbök a biztonságosabb közlekedést szolgálják a helyszínen.
 

A tatai Kossuth tér Cascade vízesései ismét eltömődtek 2018-06-12

Kedves tataiak! A Kossuth tér két szépséges vízesése nem tud működni, ha teledobálják kavicsokkal és egyéb hulladékkal. A szivattyúk immár sokadik alkalommal, ismételten tönkrementek, mert működésképtelenekké válnak, ha a rendszerbe kövek és szemét kerülnek! Kérünk mindenkit, hogy segítsék teljes szépségében és épségében megtartani Tata ékességeit! Kérjük a vízesésbe ne dobjunk térkődarabokat, kavicsot és szemetet, s ha ilyet látnak, tegyék szóvá, óvjuk közösen értékeinket! Kedves szülők! Ne engedjék gyermekeiknek a vízesésbe és a medencékbe való kavicsdobálást! Veszélyes, ha gyermekeiket és kisállataikat fürdeni engedik a vízesések medencéiben, mert a rendszer optimális és hosszantartó működéséhez vegyszerekre is szükség van, amelyek az élőlények számára irritáló hatásúak is lehetnek! Az állatok kihullott szőre ráadásul szintén tönkreteszi a szivattyúrendszert. A gyermekek és kisállatok védelme érdekében vegyék komolyan felhívásunkat!
 

15 új szemétgyűjtő került ki az Öreg-tó partjára 2018-06-05

Szerdán 15 új szemétgyűjtő került ki az Öreg-tó partjára, az Öveges szobortól a lovarda felé vezető szakaszon. A Városgazda Kft. saját gyártásában készült új tárolók jóval könnyebben üríthetőek, és közel kétszer nagyobbak is mint a korábbiak voltak. Az új szemetesek kihelyezésével öttel nőtt az érintett partszakaszon található hulladékgyűjtő edények száma.