Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Tavasszal folytatódik a zöldhulladék elszállítása 2021-12-02

December és április között idén is szünetel a zöldhulladék elszállítása Tatán, ezért a Városgazda Nonprofit Kft. arra kéri a tataiakat, hogy már ne tegyenek ki több zöldhulladékot az utcára. A december 2-ig kihelyezett zsákokat természetesen még elviszi a cég, de a zöldhulladékok rendszeres elszállítása ezt követően majd 2022 tavaszán indul újra.
 

A tavalyi évhez képest csökkent a lomhulladék mennyisége 2021-11-23

Befejeződött az idei városi lomtalanítás, melynek eredményeiről Purgel Zoltán alpolgármester és Acsai Zoltán, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót november 23-án. Az őszi lomtalanítás október 8-án kezdődött és öt körzetben valamint az üdülőterületeken zajlott, emellett külön, központilag gyűjtötték a veszélyes és az elektronikai hulladékokat. Purgel Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta: - Nagy köszönet jár a Városgazda munkatársainak a pontos és precíz munkáért, melyet másfél hónapon át tervszerűen elvégeztek, és természetesen köszönjük a tataiaknak is, hogy betartották azokat a szabályokat, amelyekre korábban felhívtuk a figyelmet. Városunk alpolgármestere hozzátette, az összesített számok alapján elmondható, hogy idén nagyságrendileg egy harmaddal kevesebb mennyiségű lomhulladékot kellett elvinni, mint az elmúlt esztendőben. A mögöttünk álló hetekben a Városgazda munkatársai a magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékokat szállították el, ingatlanonként 1 köbméter térfogathatárig. Idén először, a fokozott balesetveszély miatt az üvegezett ajtókat, ablakokat és bútorokat csak üvegmentesített állapotban lehetett kihelyezni. Elektronikai és veszélyes hulladékból az elmúlt esztendőkhöz hasonló mennyiséget gyűjtöttek be, veszélyes anyagokból több, mint 6 tonnát, elektronikai készülékekből pedig valamivel több, mint 50 tonnát. Acsai Zoltán az ez évi adatokkal kapcsolatban tájékoztatott arról, hogy a lakossági lomhulladék mennyisége 400 tonna körül alakult, ami jelentős csökkenés 2020-hoz képest, tavaly ugyanis 620 tonna lomot szállított el a Kft. A 400…
 

Helyükre kerültek a városi karácsonyfák 2021-11-23

Megkezdődött a készülődés az év végi ünnepekre, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai november 23-án szállították ki az idei városi fenyőfákat. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezen a télen is három helyszínen, a Kossuth téren, a Haranglábnál és Agostyánban díszítettek fel utcai karácsonyfákat. A fenyőket a hagyományoknak megfelelően most is tataiak ajánlották fel a városnak, a fák átlagosan 6-7 méteresek, melyek biztonságosan elhelyezhetőek. A kültéri karácsonyfák mellett ebben az esztendőben is két helyen lesznek kihelyezve köztéri adventi koszorúk, a Kossuth téren valamint a tóvárosi körforgalomnál.