Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Elkezdődött a virágpalánták kiültetése 2019-05-03

Szépen fejlődik a több ezer palánta a Városgazda üvegházában, ezért május 2-án már el is kezdtük a kiültetésüket. Először az Öreg-tó partjára került ki kakastaréj, büdöske és kékzsálya. Az időjárástól függően jövő héten városszerte elkezdődnek a virágágyasok beültetései is.
 

Együttműködés a Kőkúti Általános Iskolával 2019-04-17

A Tatai Városgazda Kft. környezettudatos nevelési programjának partnereként a Kőkúti Általános Iskola első osztályos kisgyermekei rózsanádat ültettek az Öreg-tó partján április 17-én. Az iskola 5. éve működő ökoosztályának célja a szemléletformálás, a gyerekek és a természet kapcsolatának valamint a környezettudatosságnak az erősítése. Heti rendszerességgel járnak terepen, megfigyelik az időjárás és a természet változásait, megismerkednek a különböző növényekkel, állatokkal. Múlt héten az iskolájuk udvarán ültettek fákat, és a jövőben is folytatni fogják a közös munkát a Városgazdával. Szerdán az ültetés mellett a tóparti parkban szemetet is szedtek, és összegyűjtötték a leveleket, gallyakat, valamint megtisztították a lépcsősort.
 

Tavaszi lomtalanítás 2019 2019-04-05

Tegyünk együtt a Tiszta Tatáért Értesítjük Tata város lakóit, hogy a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. (Tata, Belterület 460/143. hrsz., tel.: 34/708-102) ingyenes Tavaszi  lomtalanítást végez a következő feltételekkel és időpontokban: Az elszállítandó hulladékot az adott körzet lomtalanításának kezdete előtt 24 órával, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 7 óráig kell kihelyezni! A gyűjtőkocsi a megadott körzet egy-egy utcájában csak egyszer halad el. Az utólag kihelyezett hulladékot nem áll módunkban elszállítani. Elszállításra kerülnek a magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékok 1 m3! térfogathatárig (egyéb, daruzást nem igénylő berendezési tárgyak). Nem kerül elszállításra az ingatlanok elé kihelyezett veszélyes hulladék (akkumulátor, festék, vegyszer, stb.), elektronikai hulladék (TV, monitor, számítógép, mosógép stb.), autógumi, építési törmelék és zöldhulladék. A lomtalanítás intézményekre, üzemekre nem vonatkozik.   Elektronikai hulladék központi gyűjtése:     2019. május 02. TATA AGOSTYÁNI ÚTI   PARKOLÓ  10 ÓRÁTÓL  17 ÓRÁIG. 2019. május 09. TATA KÖRNYEI ÚTI PARKOLÓ  10 ÓRÁTÓL  17 ÓRÁIG. ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖKBŐL CSAK A MEGBONTATLAN, EGÉSZ KÉSZÜLÉKEK KERÜLNEK ÁTVÉTELRE.   Veszélyes hulladék központi gyűjtése:          2019. május 15. TATA KÖRNYEI ÚTI  PARKOLÓ  10 ÓRÁTÓL  17 ÓRÁIG Csak az alábbi veszélyes hulladék frakciók kerülnek átvételre: Festék és hígító származékok (maradék festék, festékes doboz) (5l/fő, vagy 5 db festékes doboz/fő), toner, nyomtatópatron (2 db/fő), növényvédőszer (2 l/fő), fáradt olaj (5…