Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Folyamatosan gyűjtjük az őszi lombhulladékot 2018-11-05

Városszerte számos helyszínen takarítjuk el az őszi lombhulladékot, ma az Erzsébet Királyné téren lombporszívóztuk a lehullott faleveleket, és dolgoztunk többek között a Kossuth téren, a Bartók Béla úton, valamint több lakótelepen is. A lombhulladék elszállítását ezekben a napokban Tata-szerte folyamatosan végezzük, és köszönjük szépen a segítséget mindazoknak, akik ingatlanjaik előtt saját maguk összehúzzák az elszáradt faleveleket, ezzel is segítve és meggyorsítva a munkánkat.
 

Folytatjuk a készülődést a télre 2018-10-30

Harminc tő bukszust ültettünk hétfőn a Haranglábnál, ezzel pótolva a korábban onnan eltulajdonított növényeket. A tóparton pedig, a nagy platánfa melletti ladikba helyeztünk ki árvácskákat, amelyek a zord idő beköszöntével is szépen mutatnak majd.
 

Befejeződött a vár udvarán lévő pillérek felújítása 2018-10-11

Augusztusban számoltunk be arról, hogy a Városgazda munkatársai a Kuny Domokos Megyei Múzeum kérésére elkezdték felújítani a vár udvarán lévő pilléreket. „A pillérek azt mutatják, hogy az egykor álló négy palotaszárny hogyan támaszkodott rájuk egy kerengőt alkotva. A hetvenes évek műemléki rekonstrukciói nyomán téglával burkolt betonelemek állapota mára az időjárás hatására jelentősen leromlott, és balesetveszélyessé vált”. A Városgazda Kft. szakemberei visszabontották a pilléreket, melyeket kőből építettek újra a romok magasságáig. Ezzel elhárult a balesetveszély, és megtörtént a várudvar rendbetételének első lépése, melyet újabb karbantartási feladatok elvégzése követ majd.