Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Tájékoztatás a hulladékudvarok használatáról 2023-09-08

2023 július 1. napjától az eddig megszokott hulladékgazdálkodási közfeladat-ellátás helyett új hulladékgazdálkodási rendszer jött létre. A feladatot ellátó MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel történt egyeztetések alapján az önkormányzat lakosságot érintő hulladékgazdálkodási közfeladatai a vonatkozó jogszabály (2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról) módosításának hatálybalépésével megszűntek. Ennek következtében a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. nem végezhet lomtalanítási tevékenységet sem. Minden lakossági hulladékgazdálkodási tevékenyéget kizárólag a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. láthat el.

Ezen időponttól a természetes személyek Magyarország bármely hulladékudvarában leadhatják a lomhulladékukat. Továbbá Tata városában a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. megbízásából - a háztartási hulladékszállítást végző - Vertikál Zrt.-nél továbbra is elérhető a házhoz menő lomtalanítási szolgáltatás. Évente egy alkalommal (társasházak esetén társasházanként értendő az évente egy alkalom) az ingatlantulajdonossal egyeztetett módon viszik el a lomhulladékot.

Érdeklődni az ugyfelszolgalat@vertikalzrt.hu e-mailcímen,

vagy a következő telefonszámon lehet: 22/576-070.

A hulladékudvarokban lomhulladék, zöldhulladék, elektronikai hulladék, csomagolási hulladékok, személyautó gumi, építési törmelék, olaj és festékszármazékok mennyiségi korlátozással, de ingyenesen leadhatóak.

A hulladékudvarokban leadásra beszállított hulladékot elkülönítetten kell csomagolni vagy összekötözni, mert a mérlegelés hulladékfajtánként történik.

Folyékony hulladék csak lezárt, sérülésmentes göngyölegben adható le.

2023. július 1-ét követően a hulladékgyűjtő udvarok bármelyikében magyarországi lakcímkártya, tartózkodási engedély/kártya, hatósági bizonyítvány, regisztrációs igazolás vagy bejelentőlap valamelyikének bemutatását követően lehet hulladékot leadni.

Tatához a következő hulladékudvarok találhatóak a legközelebb:

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által üzemeltetett hulladékudvarok:

Tatabánya Búzavirág úti hulladékudvar – 2800 Tatabánya, Búzavirág út Hrsz. 7860/40

Tatabánya Dubnik völgyi hulladékudvar – 2800 Tatabánya, Dubnik-völgy Hrsz. 0739/13

Nyergesújfalui hulladékudvar – 2536 Nyergesújfalu, Hrsz. 019/11

 

Hulladékudvarok nyitva tartása:

hétfőtől – péntekig:        10:00 – 18:00

szombaton:           8:00 – 16:00

vasárnap és ünnepnapokon zárva

 

A Vertikál Zrt. által üzemeltetett hulladékudvar:

2840 Oroszlány, Hrsz. 0293/3

Hulladékudvar nyitva tartása:

keddtől – péntekig:         8:30 – 17:30

szombaton:           8:00 – 16:00

vasárnap – hétfő: zárva

A tatabányai és nyergesújfalui hulladékudvarok házirendje, térképen való elhelyezkedése, továbbá a leadható hulladékfajták a  http://vvhulladekkezelo.hu/tartalmak/hulladekudvar/  weboldalon megtekinthető. Az oroszlányi hulladékudvarban leadható hulladékok fajtájáról és mennyiségéről, továbbá a hulladékudvar pontos elérhetőségéről az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők:

https://tataivarosgazda.hu/media/upload/dropzone/documents/102.pdf

 

Tatai Közös Önkormányzati Hivatal

MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.