Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

A tatai Kossuth tér Cascade vízesései ismét eltömődtek 2018-06-12

Kedves tataiak! A Kossuth tér két szépséges vízesése nem tud működni, ha teledobálják kavicsokkal és egyéb hulladékkal. A szivattyúk immár sokadik alkalommal, ismételten tönkrementek, mert működésképtelenekké válnak, ha a rendszerbe kövek és szemét kerülnek! Kérünk mindenkit, hogy segítsék teljes szépségében és épségében megtartani Tata ékességeit! Kérjük a vízesésbe ne dobjunk térkődarabokat, kavicsot és szemetet, s ha ilyet látnak, tegyék szóvá, óvjuk közösen értékeinket! Kedves szülők! Ne engedjék gyermekeiknek a vízesésbe és a medencékbe való kavicsdobálást! Veszélyes, ha gyermekeiket és kisállataikat fürdeni engedik a vízesések medencéiben, mert a rendszer optimális és hosszantartó működéséhez vegyszerekre is szükség van, amelyek az élőlények számára irritáló hatásúak is lehetnek! Az állatok kihullott szőre ráadásul szintén tönkreteszi a szivattyúrendszert. A gyermekek és kisállatok védelme érdekében vegyék komolyan felhívásunkat!
 

15 új szemétgyűjtő került ki az Öreg-tó partjára 2018-06-05

Szerdán 15 új szemétgyűjtő került ki az Öreg-tó partjára, az Öveges szobortól a lovarda felé vezető szakaszon. A Városgazda Kft. saját gyártásában készült új tárolók jóval könnyebben üríthetőek, és közel kétszer nagyobbak is mint a korábbiak voltak. Az új szemetesek kihelyezésével öttel nőtt az érintett partszakaszon található hulladékgyűjtő edények száma.
 

Megtisztult a Naszályi úti buszmegálló az illegális hulladéktól 2018-05-31

Május 31-én reggel az előre tervezett időpontban megkezdtük a Naszályi úton az illegálisan kirakott szeméthegy eltávolítását - a Közútkezelő, a Közterület Felügyelet munkatársai és a rendőrség közreműködésével. A munkálatokhoz időszakosan teljes útlezárást kellett alkalmazni - mivel a lomot balesetveszélyes helyre pakolták ki az ismeretlen elkövetők – köszönjük az arra közlekedők türelmét! Munkatársainknak több mint három órára volt szükségük a két konténernyi, kb. 7-10 tonna hulladék eltávolításához. Fáradtságos munkájuknak köszönhetően újra tiszta, rendezett buszmegálló várja a helyszínen a  tömegközlekedést használókat. Bízunk benne, hogy nem ismétlődik meg az eset. Aki mégis tanúja lenne itt, vagy bárhol illegális szemét kihelyezésének, az kérjük, jelezze a Közterület Felügyeletnek a (34) 588 687-es számon, valamint a rendőrségnek a 112-es vagy a (34) 586 850-es hívószámon, és lehetőleg készítsen fotókat is az elkövetőről. Köszönjük!