Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

A Városgazda is segíti a tatai homokszobor megalkotását 2020-06-15

Különleges alkotás megszületésének lehetnek hétfőtől tanúi a tataiak a Kossuth téren, a Szent Kereszt Plébániatemplom előtt. A helyszínen egy homokszobor készül, amely az 1920-as magyar királyi címert formázza meg a koronával és angyalokkal. A homokszobor eredetileg június 4-re készült volna el, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából, de a koronavírus járvány miatt a munka csúszott, így 100 évvel és egy hónappal az évforduló után fejeződik be. Hétfő délelőtt a szobor alapjának megmunkálása kezdődött meg, amely egy hétig tart, Monostori Ferenc szobrász pedig jövő héten kedden fog bele a szobor megfaragásába. Az alkotáshoz közel 200 köbméter homokot fognak felhasználni, a kész mű 5 méter magas és 10 méter széles lesz, s az első komolyabb fagyok beálltáig láthatjuk. A tatai homokszobor az NKA támogatásával készül el, a kivitelezést a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai segítik.
 

Újra kikerültek a virágpiramisok a Kossuth térre 2020-06-03

A jó idő beköszöntével újra kikerültek a virágpiramisok a Kossuth térre, ahová megújult virágládákat is kihelyeztek a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai. A ládákban petúnia, édesburgonya, sétányrózsa és zsálya, a piramisokban pedig muskátli, hópehelyvirág és petúnia bontogatja a szirmait. Az elmúlt időszakban a közterületeken városszerte több, mint 40 ezer palántát ültettünk ki a nyári időszakra.
 

Szemeteseket rongáltak az Öreg-tó partján 2020-05-28

A kukákat a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. készítette, a rongálók a fém szeméttárolók felső peremén lévő fülecskéket hajlították le. A Városgazda, telephelyén fogja kijavítani a szemeteseket, melyeket újra is kell majd festeni.