Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Őszi Lomtalanítás 2020 2020-08-13

Értesítjük a tataiakat, hogy a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. (Tata, Belterület 460/143. hrsz., tel.: 34/708-102) ingyenes ŐSZI  lomtalanítást végez a következő feltételekkel és időpontokban: Az elszállítandó hulladékot az adott körzet lomtalanításának kezdete előtt 24 órával, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 7 óráig kell kihelyezni! A gyűjtőkocsi a megadott körzet egy-egy utcájában csak egyszer halad el. Az utólag kihelyezett hulladékot nem áll módunkban elszállítani. Elszállításra kerülnek a magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékok 1 m3! térfogathatárig (egyéb, daruzást nem igénylő berendezési tárgyak). Nem kerül elszállításra az ingatlanok elé kihelyezett veszélyes hulladék (akkumulátor, festék, vegyszer, stb.), elektronikai hulladék (TV, monitor, számítógép, mosógép stb.), autógumi, építési törmelék és zöldhulladék. A lomtalanítás intézményekre, üzemekre nem vonatkozik. Elektronikai hulladék KÖZPONTI gyűjtése       2020. szeptember 10. Tata , Agostyáni úti  Parkoló  10 - 17 óráig. 2020. október 01.  Tata,  Környei úti  Parkoló  10 - 17 óráig. ELEKTRONIKAI ESZKÖZÖKBŐL CSAK A MEGBONTATLAN,   EGÉSZ KÉSZÜLÉKEK KERÜLNEK  ÁTVÉTELRE. Veszélyes hulladék KÖZPONTI gyűjtése  2020. szeptember 16.  Tata,  Környei úti  Parkoló  9 órától  17 óráig Csak az alábbi veszélyes hulladék frakciók kerülnek átvételre: Festék és hígító származékok (maradék festék, festékes doboz) (5 l/fő, vagy 5 db festékes doboz/fő), toner, nyomtatópatron (2 db/fő), növényvédőszer (2 l/fő), fáradt olaj (5 l/fő), akkumulátor (2 db/fő) Az elektronikai…
 

Folytatódik a Környei úti temető kerítés felújítása 2020-08-07

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. idén tavasszal kezdte meg a Környei úti temetőkerítés felújításának 2. ütemét, akkor munkatársaink kiirtották a területen található cserjéket, gazokat. A kerítés tényleges felújítása csak akkor kezdődhetett el, miután az önkormányzat megkérte a fal melletti sírok tulajdonosait a belső falra felszerelt sírtáblák eltávolítására, hogy a téglafal bontása megkezdődhessen. A tulajdonosoknak egy hónapjuk volt a táblák leszerelésére, de ezt nem végezték el. A határidő lejárta után munkatársaink a lehető legóvatosabban eltávolították a táblákat, így a kerítés megújítása után épségben vissza tudják majd helyezni őket. Az új fal építése július végén kezdődött, a megújított 40 méteres szakasz várhatóan szeptember végére készül el.
 

Új szemétgyűjtők kerültek a Tópart sétányra 2020-08-05

Augusztus 5-én a Tópart sétányon, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ és az Építők parkja közötti területen cserélték ki munkatársaink az elöregedett, kis befogadó képességű zöld hulladéktárolókat. A régiek helyére tizennégy darab modern, nagyobb mennyiségű hulladék befogadására alkalmas új szemétgyűjtő került. Az elhasználódott szemeteseket a Városgazda telephelyére szállították kollégáink, ahol felújítják őket, és a helyreállításukat követően visszakerülnek a sétány Fáklya utcáig tartó szakaszára.