Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Megérkeztek az első palánták a Városgazda telephelyére 2021-02-24

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. már készül a jó időre. A cég telephelyére február 24-én érkeztek meg az idei első növénypalánták. 27 ezer tő egynyári növény került most az üvegházba, köztük zsálya, mézvirág, büdöske, begónia, muskátli, petúnia, díszcsalán és hamvaska, s pár hét múlva újabb 15-20 ezer tő érkezik majd. A kis palánták a következő időszakban az üvegházban fejlődnek,  kiültetésüket - az időjárás függvényében - május elejére tervezik kollégáink.
 

Újabb fákat ültetettünk a városban 2020-12-15

Újabb fákat ültetett a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. december 15-én. A 14 hársfát a Baji úton ültették el a Református Gimnázium diákjainak segítségével. A helyszínen, a Baji úti 1956-os emlékkőnél a Református Gimnázium tanárainak és diákjainak köszönhetően 2006 óta 50 hársfa emlékeztet bennünket a forradalomban életét áldozó 15 tatai hősre. A fák közül mostanra 14 kiszáradt, ezeket pótolták munkatársaink. A Városgazda Kft. idén 60 fát ültetett ki városszerte.
 

A járvány ellenére is zökkenőmentesen dolgozott a Városgazda Kft. 2020-ban. 2020-12-15

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. életében is sok változást hoztak az elmúlt hónapok. A pandémia nem csupán plusz feladatokat jelentett az önkormányzat városüzemeltetési feladatokkal megbízott cégének, hanem az ott dolgozók megszokott mindennapjait is teljesen átalakította. Hogy melyek voltak a legfontosabb tapasztalatok, és mi mindent tanultak ebből a kihívásokkal teli esztendőből, arról Acsai Zoltán, a Városgazda Kft. ügyvezető igazgatója nyilatkozott. Az egész évünket meghatározta idén a koronavírus járvány, milyen hatással volt ez a Városgazda Kft. mindennapjaira? -Az első hullám megérkezésekor azzal szembesültünk, hogy egy teljesen új szemlélettel kell hozzáállnunk a munkafolyamatokhoz. Az átmenet pedig az elején nem volt könnyű, hiszen a megszokott napi munkamenet olyan dolgokkal bővült, mint a maszkviselés, a gyakoribb fertőtlenítés és gépjármű takarítás vagy éppen a megfelelő távolságtartás. Persze azonnal léptünk, ahogyan a járvány megjelent, beszereztük és kiosztottuk a védőeszközöket, az egy járműben tartózkodók létszámát is lekorlátoztam a korábbiakhoz képest, a céges megbeszéléseket szabadtéren, az udvaron tartottuk meg és az online vagy telefonos ügyintézést részesítettük előnyben. Minderre nehéz volt átszokni, és el kellett telnie egy kis időnek, mikorra már az új szabályok automatikussá váltak. Nyáron egy rövid időre fellélegezhettünk ugyan, de hamar kiderült, hogy a szünet nem tart sokáig, viszont a 2. hullám elején már gyakorlottabbak voltunk, és…