Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Vigyázzunk egymásra a nagy melegben 2021-07-06

Újra visszatért az életünkbe a kánikula, hiszen ismét napról-napra nő a hőmérséklet hazánkban. Bár a koronavírus-járványt magunk mögött hagytuk, a meleg miatt továbbra is figyeljünk fokozottan magunkra és egymásra, különösen az idősekre, betegekre és a gyermekekre. Hőség idején elsősorban a csecsemők, a kisgyerekek, a 65 évnél idősebbek, a fogyatékkal élők, a szívbetegek és a magas vérnyomásúak a leginkább veszélyeztetettek. Mindenképpen figyeljünk rájuk, látogassuk őket és ügyeljünk  arra, hogy megfelelő mennyiségű  folyadékhoz jussanak,  ne tartózkodjanak a tűző napon, rendszeresen étkezzenek, leginkább könnyű, tápláló ételeket és használjanak magas faktorszámú fényvédőt illetve kalapot, ha a szabadba mennek.  Kisgyermeket vagy idős, beteg embert pedig még rövid időre se hagyjunk magára a gépkocsiban. Ilyen melegben nem érdemes megvárni, amíg szomjúságot érzünk, s nem ajánlott az alkoholos és magas cukor valamint koffein tartalmú italok fogyasztása sem. Akinek van rá lehetősége zuhanyozzon vagy fürödjön langyos vízben napközben is, de hűsítő, vizes borogatást is használhatunk. Amikor elindulunk otthonról, mindig legyen nálunk víz, a városban gyalogolva pedig útba ejthetjük a párakapukat is, amelyek enyhülést nyújtanak a melegben. A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. a múlt hónapban párakapukat helyezett ki a Kossuth térre, a tóvárosi körforgalom mellé, a Magyary Zoltán Művelődési Központhoz és a Haranglábhoz. Az utóbbi két helyszínen a kapuk…
 

Vadgesztenye és hársfa permetezés júliusban 2021-07-05

Tata Város Önkormányzata megbízásából a kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. szakemberei a vadgesztenyefák és a hársfák permetezését végzik 2021. július 7. és 21. között az esti órákban a város területén. A használt permetszer az egészségre és a méhekre sem ártalmas, de az élelmezési várakozási idő 14 nap zöldség és gyümölcs esetén.
 

Sofőr munkatársat keresünk! 2021-06-28

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. sofőr munkatársat keres, elsősorban fűnyíró traktor vezetésére. Elvárás: B kategóriás jogosítvány. Jelentkezni a 06/30 691-0026-os telefonszámon lehet.