Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Elkezdődött a lomtalanítás 2021-10-08

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai ma megkezdték az őszi lomtalanítást. A lomhulladék elszállításának részletes menetrendjét megtalálják a tata.hu és a tataivarosgazda.hu weboldalakon, az önkormányzat és a Városgazda Kft. közösségi oldalain valamint a Városkapu újság legutóbbi számában. Tisztelettel kérjük a tataiakat, hogy tartsák be a lomtalanítás szabályait, ezzel is segítve munkatársaink munkáját: - A magáningatlanoknál keletkezett lomhulladékokat maximum 1 m3 térfogathatárig helyezzék ki. Nagy mennyiségű lomhulladékot (teljes lakás, ház, nyaraló hagyatéki lomtalanítása) ne rakjanak az utcára! - A lomtalanítás intézményekre, üzemekre és vállalkozásokra nem vonatkozik! - Az üvegezett ajtókat, ablakokat, bútorokat csak üvegmentesített állapotban helyezzék ki! - Ne rakjanak az ingatlanok elé veszélyes hulladékot (akkumulátor, festék, vegyszer, pala, stb.), elektronikai hulladékot (TV, monitor, számítógép, mosógép stb.), autógumit, építési törmeléket valamint zöldhulladékot! - Az elszállításra szánt lomot az adott körzet lomtalanításának kezdete előtt 24 órával, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 7 óráig tegyék az utcára! Köszönjük az együttműködést!
 

Pénteken kezdődik az idei lomtalanítás 2021-10-05

Október 8-án pénteken kezdődik az idei őszi lomtalanítás Tatán. A lomhulladékok elszállításával kapcsolatban Purgel Zoltán alpolgármester és Acsai Zoltán, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót október 5 - én. Az ingyenes lakossági lomtalanítás öt körzetben valamint az üdülőövezetben zajlik majd, a tervek szerint hat héten át. Purgel Zoltán a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: - A lomtalanítás költségeit ebben az évben is az önkormányzat fedezi. Mivel a kihelyezett lomok mennyisége évről-évre nő, az elszállítási költség is egyre nagyobb, tavaly már 25 millió forintot költött erre a város. Tata alpolgármestere hozzátette: - Az elszállításra szánt lomot az adott körzet lomtalanításának kezdete előtt 24 órával, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 7 óráig kell kihelyezni, az utólag kirakott tárgyakat már nem fogják elvinni. A gyűjtőkocsi a körzetek utcáiban csak egyszer, az előre meghirdetett napon halad el. A városi lomtalanítás során ebben az évben is lehetőségük lesz a tataiaknak arra, hogy a veszélyes illetve az elektronikai hulladékaiktól megszabaduljanak. Az elektronikai hulladék központi gyűjtésére két alkalommal, október 21-én és november 3-án 09:00 és 17:00 óra között kerül sor a Környei úti parkolóban, míg a veszélyes hulladékokat október 25-én gyűjtik majd a Környei úti parkolóban 07:00-től 17:00 óráig. Acsai Zoltán tájékoztatott arról, hogy az elmúlt évektől…
 

Megújult egy újabb járdaszakasz a városban 2021-09-30

Megújult egy újabb járdaszakasz most a Környei út mellet. A Környei és Koltói utcák közötti szakaszon a járda korábban 51 méter hosszan dőlt be az árok irányába, ami a gyalogosok és a kerékpárosok számára is megnehezítette a közlekedést. A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai felbontották a megsüllyedt járdaszakaszt, majd a kiegyenlítést követően 92 négyzetméteren újraaszfaltozták. A felújítással a balesetveszély megszűnt, a járda újra kényelmesen, biztonságosan használható.