Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Helyükre kerültek a városi karácsonyfák 2021-11-23

Megkezdődött a készülődés az év végi ünnepekre, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai november 23-án szállították ki az idei városi fenyőfákat. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezen a télen is három helyszínen, a Kossuth téren, a Haranglábnál és Agostyánban díszítettek fel utcai karácsonyfákat. A fenyőket a hagyományoknak megfelelően most is tataiak ajánlották fel a városnak, a fák átlagosan 6-7 méteresek, melyek biztonságosan elhelyezhetőek. A kültéri karácsonyfák mellett ebben az esztendőben is két helyen lesznek kihelyezve köztéri adventi koszorúk, a Kossuth téren valamint a tóvárosi körforgalomnál.
 

Forgalomtechnikai rend változás lépett életbe a Naplókert utcán és környékén 2021-11-15

Forgalomtechnikai rend változás lépett életbe a Naplókert utcán és környékén, amely 30-as övezet lett. A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai ma oszlopokat valamint 30-as, sebességkorlátozást és egyenrangú kereszteződést jelző táblákat helyeztek ki. A területen jelenleg még néhány tábla le van takarva, egészen addig, amíg a helyszínre tervezett fekvőrendőröket kialakítják.
 

Megújult a Szélkút utcaiak közösségi tere 2021-10-25

A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkája nyomán, az önkormányzat megbízásából újult meg és bővült ki a Szélkút utcán élők közösségi terme. A város évek óta szervez olyan alkalmakat, programokat, amelyek során a Szélkút utcai szociális bérlakások lakói együtt kapcsolódhatnak ki például egy közös főzés kapcsán, vagy a gyerekek vehetnek részt játékos programokon, Mikulás vagy gyermek-napi ünnepségeken, közös tanuláson. Rigó Balázs alpolgármester a felújítással kapcsolatos sajtótájékoztatón október 25-én elmondta: - Arra gondoltunk, hogy a helyszín sokkal több lehetőséget nyújthat azzal, ha kibővítjük, ezért tulajdonképpen egybe nyitottuk a mellette álló lakással. Így megduplázódott a közösségi tér, és egy kisebb méretű, elkülönített irodahelyiség is létrejött az itt dolgozó munkatársak számára. A beruházás bruttó 2,5 millió forintból valósult meg, a munkákat a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. végezte. Dr. Varga András, a körzet önkormányzati képviselője tájékoztatott arról, hogy a helyszínen sor került falbontásra, padlózat kiegyenlítésre és cserére, festési valamint mázolási munkákra, gipszkartonozásra és elektromos fűtőtest beszerelésre is.