Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

A Városgazda biztosítja a volt rendelőintézetben zajló munkák stabil hátterét 2023-01-16

A volt rendelőintézet épületének jelenlegi helyzetéről tartott sajtótájékoztatót január 16-án Rigó Balázs alpolgármester és dr. Szerencsi Richárd, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. cégvezetője. A Várkanyarban lévő épület a közelmúltban átmenetileg új funkciót is kapott azzal, hogy a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár munkatársai átköltöztek és jelenleg a könyvcsomagok is ezen a helyszínen vehetőek át. Rigó Balázs a sajtótájékoztatón elmondta: - Az önkormányzat igyekszik gondoskodni az épületről hosszú távon is, hiszen tavaly kezdeményezte, hogy az államtól a város tulajdonába kerülhessen, mivel a Tata Szíve programban szeretnénk teljesen megújítani, és a múzeumi mellett szállásfunkcióval bővíteni. Az épületben jelenleg működő orvosi, egészségügyi szolgáltatások jövőjével kapcsolatban Tata alpolgármestere megerősítette, hogy az önkormányzat nemrégiben elnyert egy pályázatot, melynek köszönhetően egy a Komáromi utcában lévő épület megújításával új orvosi rendelő-központot hoznak létre, míg a tervek szerint a rendelések másik része a Tóvárosban lévő bíróság épületébe kerülhet át.  A rendelő épületén hamarosan megkezdődik a tető felújítása, ezt a munkát várhatóan jövő héten kezdi el a kivitelező. Dr. Szerencsi Richárd, a  rendelőintézetet üzemeltető Tatai Városgazda Nonprofit Kft. cégvezetője úgy nyilatkozott: - A jelenleg érvényben lévő szerződés alapján 2023-ban még kedvező energiaárak biztosítottak az épületre vonatkozóan. Emellett pedig, bár a fűtést biztosító gázkazán a költségmegtakarítás érdekében jelenleg nem teljes kapacitással dolgozik,…
 

Faültetéssel indult az év 2023-01-13

Nyolc fát ültettek ki a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna és Boglári Zoltán önkormányzati képviselőkkel, január 13-án pénteken délelőtt a Bartók Béla lakótelepen, az ott található játszótéren, az erőnléti pályánál és a Május 1. út 6 szám alatti tömb mellett. Az ültetés során egyrészt a lakók kérésére egy korábban megkezdett díszcseresznye fasor pótlása történt meg, valamint 6 darab egy éves, előnevelt császárfát is elültettek melyek pár év alatt nagy lombkoronát képesek növeszteni.  A császárfa jó ellenálló képességű növény, amely tolerálja az átmeneti szárazabb időszakokat, és a városok gyakran kedvezőtlenebb klímájához is jól alkalmazkodik. A fák egyelőre vissza vannak vágva, így kerül arányba a gyökeresedésük a jövőbeni koronamérettel.  A császárfák a tavaszi lombfakadással intenzív növekedésbe kezdenek, s ellenben a faiskolákban felnőtt parkfákkal, a koronakialakításukat a helyszínen fogják majd elvégezni. 
 

Megkezdte a kihelyezett fenyőfák elszállítását a Városgazda 2023-01-09

Január első hetében ebben az évben is megkezdte a kihelyezett karácsonyfák elszállítását a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. A fenyők elszállításával kapcsolatban fontos információ, hogy a fákról távolítsanak el minden díszt, dekorációt, és csak a már lecsupaszított fenyőket helyezzék ki a szelektív hulladékgyűjtők, valamint a házakhoz, háztömbökhöz tartozó hulladékgyűjtők, szeméttárolók mellé. Ezzel segítik a begyűjtést, mely a következő hetekben folyamatosan zajlik majd. Az összegyűjtött fenyőket ledarálják és fabrikettet állítanak elő belőlük.