Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Közfoglalkoztatott munkatársait köszöntötte a Városgazda Kft. 2016-12-22

Telephelyén köszöntötte karácsony alkalmából a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. azokat a közfoglalkoztatottakat, akik idén aktív részesei voltak a város szépítésének, tisztán tartásának, és üzemeltetésének.

A közfoglalkoztatás a munkaviszony egy olyan speciális formája, melynek célja, hogy a közfoglalkoztatott sikeresen vissza-, vagy bekerüljön az elsődleges munkaerő piacra. A program lehetőséget jelent a hátrányos helyzetű álláskeresők átmeneti, határozott időtartamú foglalkoztatására. A Tatai Városgazda Kft. évek óta részt vesz a közfoglalkoztatási rendszerben, munkát biztosítva azoknak az álláskeresőknek, akik élni szeretnének a program adta lehetőségekkel.

Acsai Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója a helyszínen tájékoztatott arról, hogy közel 80 közfoglalkoztatottat köszöntöttek a közelgő karácsony alkalmából, ők azok, akik kiemelkedően dolgoztak a város életében, az üzemeltetési feladatok terén. A közfoglalkoztatottak idén elsősorban a parkosítási feladatokban, és a közterületek tisztán tartásában vállaltak fontos szerepet, de emellett a különböző építkezések során, valamint a járda és útépítéseknél is dolgoztak.

Michl József polgármester elmondta: -  a Városgazda főállású munkatársai között már sokan vannak, akik korábban a közfoglalkoztatási programból léptek át az állandó foglalkoztatásba. Az elmúlt esztendőkhöz képest változást jelentett 2016-ban az, hogy egyre nehezebb volt munkaerőt találni már a közfoglalkoztatásban is, ami azt mutatja, hogy mivel Tatán 4% alatti a munkanélküliségi mutató, aki szeretne, az tud munkát vállalni, és akinek van valamilyen szakképesítése, vagy magasabb végzettsége, még nagyobb biztonsággal talál állást. A közfoglalkoztatásban jelenleg főként azok dolgoznak, akiknek vagy nincs megfelelő iskolai végzettségük, vagy valamilyen betegség, élethelyzet miatt olyan nehéz helyzetbe kerültek, ami miatt csak a programba beilleszthető feladatokat van lehetőségük elvégezni. Nagy köszönet jár nekik azért, mert életükben nem csupán a külső segítséget várják, hanem tenni szeretnének valamit, és közreműködnek Tata építésében, fenntartásában. Remélhetőleg a jövőben közülük is sokan tovább tudnak majd lépni a normál foglalkoztatási rendszerbe, és magasabb bérért tudnak dolgozni, ezzel is biztosítva családjaik ellátását - tette hozzá a polgármester.

Az ünnepségen Michl József és Acsai Zoltán megköszönték a közfoglalkoztatottak egész éves munkáját, majd egy ebéddel, és ajándékcsomaggal kedveskedtek a programban dolgozóknak.