Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Jó ütemben zajlik a szelektív hulladékgyűjtő edények kiszállítása 2021-04-21

Március 16-án kezdődött meg a házi szelektív hulladékgyűjtők kiszállítása Tatán, a családi házas övezetekben. A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai eddig több, mint 3 ezer gyűjtőedényt adtak át.

A hulladékgyűjtők kiszállítása körzetenként történik, a kiosztás előtti héten az érintettek postaládájukban egy tájékoztatót találnak arról, hogy mikor fogja a  Városgazda a hulladékgyűjtőt kiosztani az utcájukban. A szelektív hulladéktároló átvételére csak a szerződő fél jogosult, a hozzátartozója nem, ezért a tájékoztató hátoldalán található meghatalmazást minden olyan esetben ki kell tölteni, amikor nem a szerződő veszi át a kukát.

A kiszállítással kapcsolatban Purgel Zoltán alpolgármester elmondta: - Amennyiben az átvétel a megadott napon nem történik meg, a hulladéktároló átvehető a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. telephelyén. Fontos, hogy addig senki ne menjen a hulladéktárolójáért, amíg az utcájában azok kiosztása nem történt meg. Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy a kukák átvétele 70%-ban megtörténik a kiszállításkor. Tata alpolgármestere hangsúlyozta: - Nagyon köszönjük a tataiak együttműködését, kérjük, akik még ezután fogják megkapni a gyűjtőedényt, ha lehet, előre töltsék ki az átvételi nyilatkozatot, illetve ha szükséges, a meghatalmazást, s figyeljenek annak szabályos kitöltésére. Kollégáink továbbra is a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett végzik a munkájukat, kérjük, hogy a kukák átvételekor viseljenek maszkot, és ha lehet, saját tollat használjanak – tette hozzá Purgel Zoltán.

A házi szelektív hulladékgyűjtők kiszállítása május első felében fejeződik be. Ha az átvétel a házhozszállításkor nem történik meg, az azt követő naptól (hétfői és csütörtöki napokon 8:00-18:00 óra között) a hulladéktároló átvehető a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. telephelyén. (Telefonszám: 34/708-102)