Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Közfoglalkoztatott munkatársait köszöntötte a Városgazda Kft. 2019-12-17

Idén december 17-én rendezte a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. évzáró, karácsonyi ünnepségét közfoglalkoztatott munkatársainak a cég telephelyén.
A magyar kormánynak köszönhetően Tata hosszú évek óta a közfoglalkoztatás keretein belül tud munkalehetőséget biztosítani azoknak, akik nem tudtak még elhelyezkedni a munkaerő-piacon, de a közfoglalkoztatásban alkalmazhatóak. Míg korábban éves szinten 200 körüli volt városunkban a közfoglalkoztatottak száma, jelenleg 21 fő dolgozik a Városgazdánál, további 9 fő más intézményeknél, mellettük pedig 8 hajléktalant sikerült bevonni a Belügyminisztérium hajléktalan programjába.
Michl József polgármester az ünnepségen elmondta:
- Ezen foglalkoztatási formákhoz az önkormányzat hozzátesz egy lelki gondozói hátteret is, amellyel segítik a közfoglalkoztatottakat abban, hogy egyensúlyba hozzák személyes és családi életüket, javítsanak az életmódjukon és életkörülményeiken, valamint támogatást kapjanak a mindennapok során előforduló problémák megoldásában. A kitartó munkáért, igyekezetükért nagy köszönet jár nekik és családjaiknak - fogalmazott a városvezető.
Acsai Zoltán, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatott arról, hogy a közfoglalkoztatottak a városüzemeltetés különböző területein vállalnak jelenleg szerepet, így például a kertészeti feladatokban, az utak karbantartásában vagy a szemétszedésben is nagy segítséget nyújtanak. A hagyományos, év végi találkozónknak a legfontosabb üzenete a köszönet, amellyel kifejezzük, hogy a munkájuk nagyon fontos a város számára, és lehetőséget teremtünk egy kötetlen találkozóra, beszélgetésre – nyilatkozott Acsai Zoltán.
A karácsonyi ünnepségen a Városgazda Kft. ebéddel várta közfoglalkoztatott munkatársait, akiket a helyszínen Michl József polgármester is köszöntött.