Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A város szolgálatában…

Közfoglalkoztatott munkatársait köszöntötte a Tatai Városgazda Kft. 2018-12-18

December 18-án rendezte hagyományos, évzáró karácsonyi ünnepségét közfoglalkoztatott munkatársainak a Tatai Városgazda Nonprofit Kft., a cég telephelyén.

A Városgazda Kft. aktív részese a közfoglalkoztatási rendszernek, mely azzal a céllal működik, hogy a közfoglalkoztatottak sikeresen vissza-, vagy bekerüljenek az elsődleges munkaerő piacra. Ez a program a hátrányos helyzetű álláskeresőknek nyújt lehetőséget a foglalkoztatásra.

Az elmúlt években folyamatosan és jelentősen csökkent a közfoglalkoztatottak száma, Tatán jelenleg 55 személyre lehetne támogatást kapni, de csupán 41 fő vesz részt a programban. Közülük 29-en dolgoznak a Városgazdánál, a többiek óvodákban, a Német Nemzetiségi Múzeumban és az Önkormányzatnál végeznek napi feladatokat.

Acsai Zoltán, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: - Idén közfoglalkoztatott munkatársaik városüzemeltetési és kertészeti feladatokat láttak el, többek között: virágültetést, növények gondozását, sövényvágást, az utak és árkok karbantartását, vízelvezetési munkákat és a lombhulladék eltakarítását. Tiszteletre méltó, ahogyan a sokszor nehéz élethelyzetben lévő közfoglalkoztatott kollegáink nap, mint nap helyt állnak, és elvégzik a munkájukat. Az év végi karácsonyi ünnepség a köszönetünk kifejezése számukra, egész éves erőfeszítéseikért – fogalmazott Acsai Zoltán.

Az ünnepségen a Városgazda vezetősége egy finom ebéddel és ajándékcsomagokkal várta munkatársait, akiket a helyszínen Michl József polgármester is köszöntött.